Vyšší forma obsluhy – pstruh i palačinky

Další z odborných praxí stolničení v hotelu Baltaci Atrium pro druháky kuchaře – číšníky se opět nesla ve znamení vyšší formy obsluhy před hostem. Pstruh je druh sladkovodní ryby velmi oblíbený, proto naučit se jej vykostit přímo před hostem patří k základním dovednostem zručného číšníka. Potřebujete k tomu „jen“ speciální příbor na ryby, překládací příbor, vhodné nádobí, co nejkratší časový limit. Grif se dá naučit právě jen nácvikem pod odborným vedením odborníků z praxe.

Stejné téma jako mladší kolegové – tedy vyšší formu obsluhy – si ve školní odborné učebně osvojovali třeťáci maturitního oboru Hotelnictví. Plamen nutný k flambování možná zpočátku působil rozpaky a respekt, ale kdo překonal počáteční obavy, naučil se připravovat a servírovat dokonalé flambované palačinky.