V týdnu od 10. 6. – 14. 6. 2024 naši žáci třetích ročníků oboru Kuchař-číšník společně odstartovali poslední momenty svého studia. A to finální zkouškou. 📚 V předchozím týdnu absolventy čekaly testy teoretické a v minulém, zkoušky praktických znalostí.
Tři roky, více než 150 týdnů a téměř tisíc dní - to jsou školská léta K-C.
Žáci předvedli své praktické znalosti na poli sestavení menu, dekorace slavnostní tabule i schopnosti připravit několika-chodové menu. Za ty roky na naší škole měli možnost všechny své pochycené znalosti zhmotnit “na talíři”. Pečlivost, technika, prezentace i chuť jsou hlavními pilíři úspěchu. 👌
Za uplynulé roky studia měli žáci možnost okoukat know-how od známých i velmi úspěšných odborníků na poli gastronomie. Jako byl například šéfkuchař pražského hradu Ladislav Jakoubek, vyslechnout si přednášku výherce oblíbené 🍽 kulinářské soutěže MasterChef Romana Stašu či vařit pod taktovkou šéfkuchaře společnosti Baltaci – Michala Bučka. Ten studentům pořádal zábavné odborné workshopy, které učily studenty moderní gastronomii – plating, technologie i úpravy surovin.
Závěrečná zkouška obnášela tvorbu vylosovaného pokrmu, číšnickou část 🤵, prezentaci vlastní gastronomické závěrečné práce a ústní zkoušku. Nechyběla ani část písemná. Po celou dobu zkoušek bylo na co se dívat – pedagogové totiž svoje svěřence sledují v akci několik dní. Chuť toho, co nakonec předloží na talíři, přitom to paradoxně není to nejdůležitější. Tím je schopnost prokázat, že žáci opravdu rozumí všem částem svého řemesla. 👏
Všem našim úspěšným studentům ze srdce gratulujeme, předvedli jste skvělé výkony a i přes nervozitu jste vše zvládli bravurně! Jsme na vás pyšní a budete nám chybět. Zároveň se těšíme i na oficiální rozloučení a předávání výučních listů.