Moderní postupy v gastronomii

V pátek 26. 1. se naši žáci třetího ročníku Kuchař- číšník setkali se šéfkuchařem skupiny Baltaci – Michalem Bučkem – který svou přítomost ve společnosti bude pravidelně prolínat i u nás –  při praktické výuce (formou workshopů) našich studentů gastro oboru.

Během pátečního vaření se studenti zaměřili na přípravu živočišného proteinu oblíbenou technikou zpracování sous-vide, příloh a následném platingu. (Proč sous-vide? Díky nižší teplotě a delší době pošírování zůstanou pokrmy šťavnaté a zachovají si přirozenou chuť, jejich barva a aroma se přípravou ještě zintenzívní. Příprava sousvide je navíc šetrná a v pokrmech jsou zachovány důležité vitamíny a minerály.)

Sous‑vide je metoda, kdy se jídlo uzavře bez vzduchu do plastového sáčku. 🍗 Poté se připravuje ve vodní nebo parní lázni s konstantní teplotou, mnohem nižší než je obvyklé, ale po delší dobu.

Michal pečlivě vysvětloval a ukazoval studentům jednotlivé kroky, vždy ochotně odpovídal na jejich otázky a byl neustále přítomen a připraven pomoci. Jeho nadšení přinášelo žákům nové inspirace a praktické tipy z provozů na světové úrovni, posilující tak jejich praktickou výuku díky jeho letité praxi. Jako zkušený šéfkuchař, který měl příležitost vařit pro čínského prezidenta i prezidenta USA, má širokou škálu znalostí a zkušeností, které může nabídnout. Posuďte sami, jak jim to šlo. 👇 

Studenti vytvořili pravá umělecká díla hodna nejedné studentské kulinářské soutěže. 🏆

Koktejlový kurz s Kubou Orlem

Tento týden proběhl oblíbený Koktejlový kurz, který vedl profesionální barman Kuba Orel ze skupiny Barmani Zlín. 🍹 Kurzu se účastnilo 16 studentů a nesl se v

Beseda o kybernetické šikaně

Co je kyberšikana? Jaké má formy? Jak se bránit a jak se chránit? ⚠️ Nejen tyto otázky byly dnes diskutovány na besedě o kybernetické šikaně.