Degustační menu pro rodiče

V pátek 17. října 2025 proběhlo na Hotelu Baltaci Atrium pětichodové degustační menu pro rodiče studentů oboru Kuchař-číšník. Studenti pod vedením šéfkuchaře Michala Bučka si připravili primárně gastro lahůdky z kachny. Menu neslo název: Cesta kolem světa s kachnou 🦆 a jednotlivé chody byly následující:

🇫🇷 Francie – Kachní paštika (Škvarky z kůže, rakytník, brusinka-cibule chutney, brioche)

🌏 Asie – Kachní BAO (Hoisin, kimchi, pak choi, černý sezam)

🇲🇽 Mexiko – Tacos a pomalu pečená kachna (Ananas, koriandr, jalapeno, limetka, kukuřice)

🇨🇿 Česko – Kachní kroketa (smažené bílé zelí, červení zelí, nádivka s podmáslím, kachní demi)

🍐 Open štrůdl (Hrušky, skořice, vanilka, listové těsto, creme fraiche)

 

Na závěr si studenti připravili překvapení v podobě čajových konviček 🫖 se suchým ledem, který sublimoval. Obrovské poděkování patří všem studentům, kteří se na akci podíleli. 🙏

Den marketingu 2025

Dne 16. října 2025 proběhl na Fakultě managementu a ekonomiky, UTB ve Zlíně Den Marketingu s podtitulem Podnikání a digitální marketing. Akce se účastnili žáci

Jíme zdravě? A jak chutná hmyz?

Právě na tyto otázky byly zaměřeny přednášky odborníků z Fakulty technologické, UTB ve Zlíně pro žáky druhého ročníku oboru Hotelnictví. Po přednáškách připravila paní docentka

Planeta Země 3000 – Krásy Indie

Planeta Země 3000 🌏 je kulturní projekt, který pomáhá pedagogům demonstrovat náročná témata poutavou formou. Letos navštívili tento program studenti druhého a třetího ročníku oboru