Moderní postupy v gastronomii

V pátek 26. 1. se naši žáci třetího ročníku Kuchař- číšník setkali se šéfkuchařem skupiny Baltaci – Michalem Bučkem – který svou přítomost ve společnosti bude pravidelně prolínat i u nás –  při praktické výuce (formou workshopů) našich studentů gastro oboru.

Během pátečního vaření se studenti zaměřili na přípravu živočišného proteinu oblíbenou technikou zpracování sous-vide, příloh a následném platingu. (Proč sous-vide? Díky nižší teplotě a delší době pošírování zůstanou pokrmy šťavnaté a zachovají si přirozenou chuť, jejich barva a aroma se přípravou ještě zintenzívní. Příprava sousvide je navíc šetrná a v pokrmech jsou zachovány důležité vitamíny a minerály.)

Sous‑vide je metoda, kdy se jídlo uzavře bez vzduchu do plastového sáčku. 🍗 Poté se připravuje ve vodní nebo parní lázni s konstantní teplotou, mnohem nižší než je obvyklé, ale po delší dobu.

Michal pečlivě vysvětloval a ukazoval studentům jednotlivé kroky, vždy ochotně odpovídal na jejich otázky a byl neustále přítomen a připraven pomoci. Jeho nadšení přinášelo žákům nové inspirace a praktické tipy z provozů na světové úrovni, posilující tak jejich praktickou výuku díky jeho letité praxi. Jako zkušený šéfkuchař, který měl příležitost vařit pro čínského prezidenta i prezidenta USA, má širokou škálu znalostí a zkušeností, které může nabídnout. Posuďte sami, jak jim to šlo. 👇 

Studenti vytvořili pravá umělecká díla hodna nejedné studentské kulinářské soutěže. 🏆

Podzimní volejbalový turnaj

“Ve čtvrtek 17.10. se vybraní studenti prvního až třetího ročníku zúčastnili volejbalového turnaje chlapců pořádaného AŠSK. Neměli jsme to příliš daleko, neboť turnaj se konal

Výlet za památkami UNESCO do Kroměříže

Nový školní rok zahájili žáci 3. a 4. ročníku oboru Hotelnictví exkurzí do Kroměříže 🇨🇿 za nejbližšími památkami UNESCO v doprovodu paní učitelky Klepšové a

Letní praxe v Řecku

Za naší školu na Rhodos vycestovaly ✈️ 2 studentky 3. ročníku oboru Hotelnictví, 6 absolventů oboru Kuchař-číšník a 3 absolventi oboru Hotelnictví. Léto 2024 bylo